Street photography

Lars havde inviteret til en dag om Street photography. Vi – eller i hvert fald de fleste af os – mødtes i klubben 9.30 ? Vi startede dagen med et oplæg om hvad street er og hvordan man bedst kan holde/skjule/placere kameraet. Vi talte også om, hvilke kameraindstillinger der kan være gode at bruge.

En god snak om “hvad siger loven” og hvad er god skik, blev det også til. Der var forskellige opfattelser af hvad man må og hvad man ikke må. Vi blev enige om at det ku´ være fint at undersøge nærmere.

Efter en god snak og dialog om tingene tog vi ind til byen hvor vi i små grupper – og nogen på egen hånd – fotograferede i 2 timer.

Efterfølgende tog vi tilbage til klubben hvor vi spise frokost og redigerede billeder fra timerne på gaden og viste dem for hinanden. Det gav anledning til en god snak om hvad der ”virker” for hver enkelt.

Flere gav udtryk for, at noget af det svære var, at “ramme” det man gerne ville, når man ikke brugte søgeren med skød fra hoften. Andre fandt hurtigt modet frem og fotograferede åbenlyst løs på gaden. Fedt at se så stor en alsidighed i både metoder og billeder.

Ellen havde igen igen bagt småkager. Tak for det, Ellen.

De slides der blev vist, uploades under dokumenter.

Her under er et udvalg af nogle af de billeder der blev taget. Klik på dem for at se dem i fuld størrelse.

 

 

Lars Thomsen

Lars Thomsen

Er optaget af billeder der signalerer liv eller fortæller en historie. Har fotograferet i mange år - helt tilbage fra mørkekammertiden med fremkalder- og fixervæsker.

5 thoughts on “Street photography

 • Torben Clausen
  24. marts 2018 kl. 21:21
  Permalink

  Lars mange tak for en lærerig dag. De er noget, som jeg vil prøve at udforske. Næste gang prøver jeg med den store tele, så må vi se hvad det bringer.

 • Ellen Mikkelsen
  25. marts 2018 kl. 8:25
  Permalink

  1000 tak til alle , for en super lærerig lørdag , det er noget der skal prøves igen , og alle de historie I fortalte , var super for mig at høre , bla. hvordan i fik en historie i billedet .
  Tak

 • 25. marts 2018 kl. 9:05
  Permalink

  Rigtig gode billeder der klart “dokumenterer” livet lige her og nu. Ærgerligt man ikke kunne deltage.
  God påske til alle.

 • Steffen Andersen
  25. marts 2018 kl. 16:59
  Permalink

  Tak for en hyggelig og lærerig dag Lars. En rigtig god blanding af teori og praksis. Havde jo også fornøjelsen at følges med formanden på meget af Walken, som øste gavmildt ud af sineerfaringer og viden.

  Hvad jeg lærte:
  – når man først lige kommer ud af sin comfortzone, er det slet ikke så svært at trykke på udløseren.
  – det er forbandet svært at skyde fra hoften
  – man får flere smil end lussinger, når man fotograferer på gaden
  – jeg har meget at lære endnu

  Har uploaded et album med nogle af billederne – og så håber jeg vi gentager turen en anden gang.

Skriv et svar