Fotomarathon 2021

Så har ISO8000 været igang igen. Denne gang den årlige fotomarathon, hvor Morten Fich nok engang havde påtaget sig rollen som quiz master.

Dagen bød på 6 opgaver, der skulle løses inden for en given tidsramme hen over dagen.

Først en gennemgang af de enkelte kategorier med billeder, og Mortens bud på gode besvarelser af opgaverne. Under billederne har Morten givet hans bud på, hvilket billede har været det bedste for de enkelte deltager.

Så snup en kop med passende indhold og læs videre.

Vand

Per
Jeg er faldet for Pers lidt prosaiske tilgang. Vand  – en vandhane – hvor svært kan det være. Men billedet får kvalitet af, at Per har valgt at få omgivelserne med, så får vi en lille fortælling om Pers køkken med.

Unna
Vand skal der til – et enkelt billede ikke uden humor.

Mørke

John
Johns billede er min klare nr. 1 i denne kategori, fordi han som den eneste går direkte efter at fotografere mørket – en næstende selvmodsigende og svær opgave. Men John lykkes fint med det ud brug af kontrasterende lyse elementer som forklaring. Man er ikke i tvivl – der er et sort hul. John har med sit billede fået indrammet mørket og givet det en næst stoflig karakter.

Henrik
Jeg fristes til at sige, at Henrik er sprunget over hvor gærdet er lavest. Men frækhed skal belønnes i et fotomaraton. Billedet er humoristisk og tænkt ud af boksen. Sol over Mørke – og Henrik for dette billede.

Afstand

John
Et fantastisk godt billede med en god komposition og struktur, og helt rigtigt i s/h. Fint at hovedpersonerne bevæger sig væk fra hinanden. Strukturen på muren i baggrunden er med til at understrege afstanden mellem dem. En god detalje at kvinden kikker på fotografen – med solbriller, der er afstand og distance over det hele i billedet.

Marianne
Man er ikke i tvivl om, at de to grupper på Mariannes billede holder afstand, og det er understreget af de to bastante træblokke, som også i sig selv er med til, at må kikke ud i siderne af billedet i stedet for lige frem, som motivet ellers lægger op til. På den måde bliver opsplitningen påtrængende for beskueren. Fint billede.

Indsigt

Marianne
Marianne har her lavet en alternativ fortolkning af begrebet indsigt – at kikke ind – og det giver point i et fotomaraton. Men også et sjovt billede. Om manden opnår en dybere indsigt i skulpturen, er jo en anden sag.

Åbning

Per
En lille åbning i en eller meget lukket facade. Det er godt fanget.  

Aase
Et fotografiske fint billede for ikke at sige elegant. Jeg synes farver / toner er meget fint afstemt og billedet får en lidt fløjlsblød karakter. Men jeg synes også det rummer noget mystisk på grund af den mørke baggrund – man bliver lidt nysgerrig på, hvad det handler om.

Linjen

Max
Et billede med en klar linje. Der er mange linjer på billedet, men ingen er i tvivl om, hvilken der er linjen. Træerne er fint brugt som indramning af det centrale i motivet og balancen mellem skygge og oplyste områder fungerer fint.

Marianne
En klar linje. Billedet rummer med sin dybde og perspektiv en usynlig linje, som Marianne har fået trukket op, så linjen træder meget tydeligt frem i billedet.

Deltagernes bedste billeder

Annette
Linjen – et spændende billede der lever op til ”de 3F’er – fanger, fængsler og fornøjer. Billedet indeholder mange linjer, der fanger opmærksomheden, man får lyst til at se nærmere på billedet, og jeg har en god oplevelse af at se på det. Den centrale linje er gelænderet i midten, men den overses sjovt nok lidt. Det er de skrå linjer i bygningen der tager opmærksomheden. Den eneste anke er derfor også, at da opgaven var ”linjen”, er det lidt uheldigt, at der ikke er én tydelig linje, og derfor ser jeg det ikke blandt de bedste billeder i besvarelsen af opgaven. Men som billede, synes jeg det er super godt.

Henrik
Mørke – Et frækt og humoristisk svar på opgaven ”mørke”. Der er tænkt lidt ud af boksen her, og det er fint og frækt at få solen direkte på – samtidig med at billedet indiskutabelt viser Mørke.

John
Et svært valg mellem flere rigtigt fine billeder. Men valget er faldet på ”Afstand”. Også et af de billeder der fanger, fængsler og fornøjer. Billedet, som er helt rigtigt i s/h, er meget enkelt med få elementer, men rummer alligevel mange facetter, jeg bliver nysgerrig på. Det lyse og strukturerede murværk er en fin baggrund for ”sceneriet” i forgrunden. Helt perfekt at de to centrale personer bevæger sig væk fra hinanden – understreger afstanden. Prikken over i-ét havde været, hvis de begge havde været ud for en af de hvide piller. 

Marianne
Linjen – Der er ikke tvivl om, at der er en linje i billedet, og den er fint underbygget af billedets perspektiv. God komposition.

Max
Linjen – et fint og velkomponeret billede. Der er mange linjer, men man er ikke i tvivl om, hvilken der er linjen. Træerne og billedets lyse og mørke partier hjælper venligt øjnene til at fokuserer det rigtige sted i billedet.

Per
Åbning – Fint billede af porten på klem. Porten virker meget solid, og facaden omkring er lukket og glat. Ikke et sted man så let kommer ind – men der er en åbning. Den lille uregelmæssighed, der forstyrrer – godt fanget.

Unna
Mørke – fint og velkomponeret s/h billede med gode kontraster. Jeg tænker, at der her er lagt op til en dyster tolkning af mørke – men den er også vellykket. Man fornemmer det klamme mørke og de rådnende træstammer understreger det. Kontrasten er den lyse varme sommerskov, som også bliver fint spejlet i vandet.

Aase
Åbning – rigtig fint billede. Et måske lidt mystisk billede (på den gode måde) – jeg bliver lidt nysgerrig. Farverne er fint afstemt, og spejlingerne giver billedet et strøg af elegance og eksklusivitet. Men er det” luk- op – for – noget – godt” eller er det måske en fælde – som den mørke baggrund måske kan symbolisere – er jo op til tilskuerne af afgøre. Fint billede der kan noget.

Web Admin

Web Admin

Jeg er en administrator-bruger, som opretter diverse ting på ISO8000-hjemmesiden.

7 thoughts on “Fotomarathon 2021

Skriv et svar