OLYMPUS kamera divisionen sælges fra.

Fora Klubsnak – om alt mellem himmel og jord OLYMPUS kamera divisionen sælges fra.

 • Dette emne har 11 svar og 5 stemmer, og blev senest opdateret for 2 år siden af Jens Stokholm GraugaardJens Stokholm Graugaard.
Viser 11 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #14380
   Jens Stokholm GraugaardJens Stokholm Graugaard
   Deltager

   ”Det er svært at spå, især om fremtiden” er der nogen der siger, og det er nok rigtigt, også måske alligevel ikke?

   For det har ikke skortet på rygter om at OLYMPUS vil sælge, eller afvikle deres foto division, på grund af faldet i salg af kameraer, fordi kamera markedet er presset af de muligheder man har for at fotografere med mobil kameraer.

   OLYMPUS’s kamera division skal overføres til et andet Japansk firma, som efter sigende køber Japanske ”Brands” op og viderefører dem

   Om det så er skidt eller godt er svært at sige, men Nortrup ægteparret gør sig nogle overvejelser om det i denne film sekvens – https://www.youtube.com/watch?v=uBkoAam3PEI

   Men det korte og det lange er at kamera industrien er presset af vigende salg, så jeg tror ikke det ender her. Jeg tror at andre fabrikater enten bliver:
   – Afviklet.
   – Fusionere
   – Eller bliver ned-prioriteret, hvis kamera mærkedet, er en del af en koncern der laver andre ting end bare kameraer.

   Kort og godt på grund af det lille ord der hedder “lønsomhed”, og den er presset, på grund af det vigende salg af kameraer.

   Det er en spænende fremtid vi går i møde, måske lidt for spænende?

   Jeg har ikke fortrudt at jeg har satset på OLYMPUS, for jeg er generelt glad for mærket, selv om der har været et par små skuffelser hen af vejen. Men jeg har mit udstyr et pænt stykke tid ud i fremtiden og kan dyrke min passion og hobby, og det er det vigtigske for mig 🙂

   Men selvfølgelig bliver man lidt utryg, og måske man ærgrer sig over at man ikke skiftede mærke for et års tid siden, hvor jeg måtte anskaffe mig et nyt kamerahus på grund af en defekt billed sensor. Jeg overvejede det.

   Hvad der så skal ske når mit udstyr er udtjent er svært at spå om.

   Men er der nogen der tør spå om fremtiden, eller ”nøjes” i med at gisne om fremtiden og gætte, ligesom jeg gør?

  • #14385
   Jens RohdeJens Rohde
   Deltager

   Ja man kan godt være bekymret for, at kameraer, som vi kender dem, ender med at blive noget de gamle mindes fra deres barndom. Personligt håber jeg, at det fortsat vil være muligt at købe en “fotonopsamlingskasse”, som en af mine venner kalder det, hvor man selv kan lege med teknikken. Moderne mobiler er smarte, men for mig er en del af fornøjelsen jo netop at skabe billedet selv. Helt manuelt.

   Men vi må vel skifte kamera lidt oftere, så der stadig er omsætning i producenternes kasseapparat ?

  • #14391
   Anonym

   Ja, jeg blev da også kort bekymret, men alligevel så tænkte jeg, at selvom Olympus er solgt til JIP, så bliver mit ellers gode udstyr jo ikke dårligere af den grund.
   Og jeg gjorde faktisk det, at jeg bestilte endnu et Olympus kamera hjem, så nu skal jeg i gang med at lære pro capture.
   Jeg er SÅ glad for alt mit Olympus-grej.

   Rigtig dejlig sommer
   Helen

  • #14415
   Michael Trebbien ChristensenMichael Trebbien Christensen
   Deltager

   Lige præcis Helen, jeg tænkte det samme. Og det er jo heller ikke enden på M43 systemet for Panasonic er jo stadig med på den vogn. Når det er sagt så tror jeg det er begyndelsen til enden for Olympus og det er trist. Dels pga mærkets historie dels fordi Olympus er kommet med så mange nyskabelser de seneste år. Og så mener jeg der må være et marked for små kamerasystemer i høj kvalitet. Jeg har også et fuldframe men det er M43 der er med i tasken hver gang.
   Som Jens R skriver så kan jeg også frygte at mobilerne tager over på 90% af alt fotoudstyr. Så kan vi andre blive blandt de få dinosaurer der render rundt med den billedopsamlingskasse.

  • #14425
   Jens Stokholm GraugaardJens Stokholm Graugaard
   Deltager

   Selv om at jeg godt kunne tænke mig et FF kamera på sigt, så tror jeg heller ikke at det er forbi med kompakt kamera systemer, og jeg vil også holde fast i mit M43. Fordi det er rart med et kompakt system, når man som mig er på farten halvdelen af tiden, for rejsebagsen slæber jo ikke sig selv, den hænger man jo selv på 🙂

   Jeg har det ligesom Jens R, det er kedeligt at fotografere med mobilkamera (men selvfølgelig handy til et “snap-shot”). En del af oplevelsen er at have et rigtigt kamera og bruge det og udforske de muligheder der er mede det.

  • #14461
   Michael Trebbien ChristensenMichael Trebbien Christensen
   Deltager

   Prøve…

  • #14463
   Michael Trebbien ChristensenMichael Trebbien Christensen
   Deltager

   Så fandt jeg den rigtige tråd Jens. Den var altså ikke slettet! Det jeg ville var følgende. Der er en fotograf som hedder Thom Hogan. Han er også ret klog på de mere forretningsmæssige trends i kamerabranchen. Han har skrevet en blog om Olympus’ nedtur og her drager han en parallel ift. det hifi branchen har oplevet med streaming mv.:

   The whole situation with dedicated cameras is much like what we saw with Hi-Fi equipment when first CDs, and later mp3 files became the norm. It’s not that Hi-Fi died. The market did contract considerably, and the remaining players today actually embrace such technologies as Apple AirPlay, Amazon Alexa, bluetooth streaming, and much, much more. That the Japanese camera companies can’t see what the Japanese Hi-Fi companies had to do to continue is a bit mind-boggling.

   Skal man tro det han skriver så har det kameraet en fremtid, hvis man bruger teknologierne fra smartphones. På samme måde som hifibranchen har taget bluetooth mv. til sig. Og det er der faktisk nogen der gør. Jeg læste om dette kamera der bruger din mobil til at se billederne på og som hukommelse.

   https://www.dpreview.com/news/6886589135/pixii-display-less-m-mount-rangefinder-is-now-available-to-order

   Ret typisk er det ikke de der allerede er i branchen der har fundet på det.

  • #14464
   Jens RohdeJens Rohde
   Deltager

   Det er om ikke andet et sjovt kamera, Michael. Synes dog fraværet af et SD-kort er dumt. Fujifilm har jo også leget lidt i den retning. Deres X-Pro3 har ikke en skærm fremme på bagsiden. Den skal flippes ned, hvis man vil se på den. Og på deres X-T4 kan man også vende skærmen rundt, så den ikke er fremme. Lidt mere chickt end at klistre skærmen over med Gaffa 🙂

  • #14467
   Michael Trebbien ChristensenMichael Trebbien Christensen
   Deltager

   Helt enig Jens. Sådan nogle som os vil have et SD kort. Men tanken om at kameraet fuldautomatisk smider billederne ind på din telefon tror jeg ville kunne få mange ikke nørder til at bruge et rigtigt kamera. At ingen har lavet det før er ærgerligt. Olympus (og senere Sony) har haft et kamera hvor man skulle klipse mobilen fast som skærm men det var en klodset løsning.

  • #14469
   Jens RohdeJens Rohde
   Deltager

   Fujifilm har det faktisk i nogen af modellerne. Der overfører kameraet dine billeder via Bluetooth til telefonen automatisk. Det er dog ikke alle modeller der har Bluetooth, og det er svjh kun JPG.

   x-e3 modellen har det f.eks.

   Men ellers enig. Det er godt, at nogen tænker nye tanker. Ellers stagnerer tingene. Og jeg er også enig i, at det nok skal komme fra de mindre producenter, hvor der ikke er så meget arv at skulle forholde sig til.

  • #14470
   Bjarne Gul ChristensenBjarne Christensen
   Deltager

   Det er en trist nyhed, jeg tror på diversitet er sundt også i kamera industrien. Hva nu hvis der kun var 1 brand – hvem sku så presse udviklingen fremad. En rolle som jeg især syns Sony har taget og andre bare forsøger at hænge på. Olympus er innovative, det er de nød til for volumen er for lille til at kunne få udviklet nye fancy sensorer og så videre.

   Jeg har selv haft en længere flirt med m43 systemet, og det er et lækkert lille system. Men jeg savnede nu alligevel et eller andet. Der er noget over FF filerne, der er svært at definere, som m43 filerne ikke havde. Derfor er jeg gået tilbage til det gammeldags DSLR system igen. Generelt set så er FF ved at være så langt nede i pris sammenlignet med de andre systemer (m43, APS-C osv) at mange nok ikke vælger de små systemer for alle på youtube snakker om FF som den eneste sandhed. Jeg tror da at hvis jeg aldrig selv havde skudt ned FF før, så var jeg da nok blevet hængende på m43 for så havde jeg ikke kendt andet.

   Men jeg syns da det er trist at Olympus, der jo blandt andet opfandt IBIS formentlig dør ud på sigt. Jeg tror man på et tidspunkt blir nød til at lytte mere på hvad kunderne vil ha. Gizmo systemer der kan skyde direkte til facebook/instagram og så videre. Men hvor man stadig kan lege så os foto nørder også gider være med. Vi må håbe at der også er en fremtid for kamera industrien og at de fortsat kan lave produkter almindelige mennesker kan være med på …

  • #14565
   Jens Stokholm GraugaardJens Stokholm Graugaard
   Deltager

   Prøv lige at tjekke denne video, den er lidt interessant syntes jeg. Det er en slags nekrolog over OLYMPUS.

   “Slags nekrolog” fordi han er lidt inde på at mærket vil overleve, fordi det i følge ham er et populært mærke i hjemlandet.

   Men det der gør videoen interessant, er at vedkommende i videoen (Yervant hedder han) kommer med et bud på hvordan kamera industrien skal overleve krisen. Han sammenligner Fotoproducenternes situation med den Svejtsske ur industri, da den var tvunget i knæ.

   Også gennemgår han nogle af OLYMPUS’s produkter igennem tiden, og ved det første kamera han viser, der er han inde på, at det er “inspireret” (nogle vil nok sige at det er en kopi), af et ZEISS kamera.

   Eller sagt på en anden måde, da Poul Nesgaard tiltrådte som rektor for film højskolen i Ebeltoft i 1992, der blev han spurgt om hvordan Danske filmindustri skulle overleve, og blive styrket. Hvortil han svarede “vi skal lave film som Japanerne laver biler, vi skal kopier og sørge for at kopien er bedre end originalen”.

   Det er som om at det også er sådan Japanerne laver kameraer, for ellers vil det vel ikke være CANON, NIKON, SONY og FUJI der dominere i dag, på bekostning af de andre hedengangen mærker som han nævner i videoen, “I guess”?

Viser 11 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.