Hjælp til L bracket

 • Dette emne har 5 svar og 4 stemmer, og blev senest opdateret for 1 år af Torben SlaikjerTorben Slaikjer.
Viser 5 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #16420
   Henrik WoerHenrik Woer
   Deltager

   Hej

   Jeg vil gerne have en L bracket til mit canon eos 6d mkll. Mit stativ og ballhead hedder Manfrotto MK055XPRO3-BHQ2. Er der nogen der har et bud på hvad jeg skal købe for at få det til at spille. Jeg er kørt lidt sur i det.

  • #16422
   Allan DagøAllan Dagø
   Deltager

   Jeg anbefaler at du skifter dit ballhead til Arca-Swiss System se artikkel: https://photographylife.com/arca-swiss-quick-release-system
   Søg derefter arca-swiss l-bracket for canon 6d på google. Vælg den der passer på Canon 6d og en pris der passer til dig. De er billigst på ebay, amazon, aliexpress mf.
   mvh
   Allan

  • #16423
   Jens RohdeJens Rohde
   Deltager

   Enig med Allan. Jeg bruger også med stor fornøjelse sådan nogen relativt billige L-brackets fra Kinesernes land, der passer fint på det arca swiss kompatible stativhoved jeg har på de tre stativer jeg har.

   Manfrotto har desværre valgt, ikke at bruge arca swiss som stort set alle andre. Så derfor skal der noget udskiftning til.

   I stedet for at købe et helt nyt stativhoved, kan du dog være heldig, at du kan montere en anden “plade” på toppen af dit eksisterende stativhoved, så du slipper for at skifte hele hovedet.

  • #16480
   Henrik WoerHenrik Woer
   Deltager

   Mange tak for hjælpen Jens og Allan! Udskyder vist projektet lidt. Det bliver dyrt at skifte det hele ud.

  • #16484
   Allan DagøAllan Dagø
   Deltager

   Hej igen
   Det behøver ikke at blive “dyrt” men alt er relativt. På DBA er følgende til salg https://www.dba.dk/tripod-neewer-carbon-fibre/id-1077327846/ for kun 650kr (600kr. inkl. forsendelse hvis du forhandler med sælger). Du kan evt. flytte stativ-hoved over på dit Manfrotto stativ, hvis det ikke er højt nok det der er i annoncen. På længere sigt tror jeg det bliver meget dyre for dig at beholde Manfrotto systemet i stedet for at skifte nu til Arca-Swiss System.
   Ps. det er kun dit kuglehoved du behøver at skifte. Derefter skal du løbende investere i Arca-Swiss Quick Release Plate som koster 30 til 150 kr:/styk eksempelvis på ebay.
   mvh
   Allan

  • #16487
   Torben SlaikjerTorben Slaikjer
   Deltager

   Manfrotto har også et konverterings kit, så det kun er toppladen som skiftes.
   https://vefafoto.dk/shop/240-manfrotto-kameraplader/10511-manfrotto-msq6t-top-lock-traveller-arca-swiss-quick-release-adapter-/

   300kr, er dog ikke 100% sikker på at det passer på dit ball-head, men det kan de flinke mennesker hos Vefa hjælpe med.
   /Torben

Viser 5 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.