Det personlige fotografi

Hvordan skaber vi billeder med et mere personligt islæt? Det har vi besluttet os for at udforske nærmere. Og du er inviteret med.

Vi vil arbejde frem mod at turde blive mere private/personlige i vores fotografi. Vi vil finde det filter, som vi hver især ser verden omkring os igennem.

Det betyder ikke at vi vil krænge vores inderste ud til hele Danmark. Men planen er at vi skal udfordre os selv, og gå et skridt videre end den rene registrering af et motiv. Håbet er på den måde at udvide vores fotografiske horisont.

Vi kommer ikke til at beskæftige os med teknik. Om du går totalt amok med HDR og focus stacking, eller tager snapshots med din mobil er underordnet. Det er billedindholdet og historien, der er fokus på.

Og hvordan skal det så foregå i praksis, spørger du?

Tanken er et længere forløb, hvor vi arbejder sammen i grupper af 3-5 personer. Umiddelbart er tanken, at grupperne dannes på deltagernes eget initiativ, men vi står til rådighed om nødvendigt.

Hvor ofte I skal mødes bestemmer i selv i gruppen. Et forslag kunne være ét fysisk møde per måned, eventuelt med opfølgning i mellemtiden via Skype eller lignende.

Vores forslag til en dagsorden for de fysiske møder er:

 1. Snak om hjemmearbejde
  Vi reflekterer i fællesskab over de billeder vi har lavet efter det tema, der blev aftalt på det seneste møde.
 2. Inspirationsindlæg
  Gruppens medlemmer holder på skift et lille indlæg. Det kan være noget man har tænkt over, det kan være en spændende Youtube-video eller noget helt tredje. I bestemmer i gruppen, hvad der er relevant.
 3. Hjemmeopgave
  Hvad skal være temaet for den næste tids fotografering. Det kan være et enkelt emne, der kun fotograferes til indtil næste møde, eller man kan aftale at arbejde med et emne over flere møder.
 4. Eventuelt
  Deling af spændende ting I er stødt på siden sidst.

Vi har tænkt os, at alle grupperne har et fælles møde 2-3 gange om året i klubbens lokaler og udveksle billeder og erfaringer. Måske der en af gangene kommer der en gæst og giver os et kreativt indspark?!

Alt dette vil vi sparke i gang den 1/9-2020 kl. 19:00 i klubbens lokaler. Er du nysgerrig på om det kunne være noget for dig så mød op.Vi vil sætte lidt flere ord på vores tanker, og forhåbentlig kan vi få en spændende debat om denne måde til at bruge et kamera.
Vi vil også gerne understrege at vi ikke har slutfacit på hvordan dette projekt skal forløbe, så vi er åbne for forslag og ideer fra jer.

Vi glæder os til at se jer.

Michael, Niels, Jens

Jens Rohde

Jens Rohde

Glad amatør, der udelukkende fotograferer for fornøjelsen. Bruger ud over dette meget tid i haven, naturen og med musikken. En gang i mellem arbejder jeg også...

5 thoughts on “Det personlige fotografi

Skriv et svar