Fototur Syddjurs – Kirkekunst og -arkitektur

Indlæser kort...

Dato/klokkeslæt:
lørdag d. 26-05-18 kl. 10:00 - 16:00
Tilføj til kalender iCal

Lokation:
Syddjurs Provsti

Kategori:


De danske kirker er spændende at fotografere. Der findes mange arkitektoniske perler rund omkring, det være sig både de gamle middelalderkirker og de nye kirker, som er bygget inden for de sidste 100 år. Hvad i alle sikkert ved, så er kirkerummene rigtig mange steder smykket med gamle smukke kalkmalerier, som i nogle kirker fortæller historier fra både biblen og om de lokale på egnen, men også helt nye og spændende kunstnere har udsmykket kirkerum, herunder også de gamle middelalderkirker, resultatet af dette giver en spændende og helt anderledes helhed.
Vi har gennem de sidste par år brugt meget tid på at besøge kirkerne i Syddjurs Provsti for at fotografere, og der er nok at tage af – 38 i alt.
Denne form for fototur finder vi begge meget spændende og udfordrende, og vi vil derfor gerne dele den med jer.
Det er derfor planen, at vi den 26. maj 2018 mødes og besøger 4 kirker i området. Valget er faldet på følgende:

Pindstrup Kirke:
Kirken er tegnet af C.F. Møller og indviet i 1968. Indvendigt er kirken sparsomt udsmykket, hvilket klæder kirken. Et stort og centralt krucifix lavet af billedhuggeren Robert Jacobsen samt mosaikruder lavet af Peter Brandes. Kirken er mørk og giver på sin egen måde nogle udfordringer rent fototeknisk.

Marie Magdalene Kirke:
Kirken her er en middelalderkirke bygget omkring 1450 og 100 år frem. Kirken er rig på kalkmalerier hvoraf de ældste stammer fra 1400-tallet. Kirkens altertavle er i rokoko, så her mangler intet når vi taler om storslået indretning.

Turen går herefter til Rønde, hvor vi har lånt provstihuset hvor vi kan indtage vores medbragte frokost, det gøres inde, hvis vejret er dårligt ellers sidder vi i den dejlige have.

Bregnet Kirke:
Bregnet kirke er opført af lensmand Rosenkranz i 2. halvdel af 1400-tallet. Kirken er placeret højt med den smukkeste udsigt over Egens Vig, alene denne udsigt er et par skud værd.
Til forskel for Marie Magdalene kirke, så er Bregnet kirkes inventar ganske moderne. Den danske kirkekunster Arne Haugen Sørensen har stået for udsmykningen, som har givet kirken et både farverigt, let og lyst udtryk.

Knebel Kirke:
Knebel Kirke har den skønneste placering tilbagetrukket i Knebel Vig. Kirken er opført oven på en trækirke omkring 1150. Våbenhuset er fra 1550 og klokkestablen er fra 1738.
Kirken rummer billedhugger Bjørn Nørgaards allerførste kirkeudsmykning, og vi lover, at der nok at fotografere her.
Vi håber I lader jer inspirere af denne lille ”appetitvækker” og prøver, hvilke udfordringer kirkefotografering har.

Ove Hede og Mette Skovsbøll

Hvem deltager i dette arrangement

  • Ove Hede
  • Helene Silkjær
  • Michael Trebbien Christensen
  • Torben Clausen
  • Gitte Nielsen
  • Ellen Mikkelsen
  • Lars Thomsen
  • steen hansen
  • Allan Høgholm
  • Mette Skovsbøll

Tilmeldinger er lukket til denne aktivitet.

Arrangementsansvarlig:

Mette Skovsbøll Mette Skovsbøll
Mail: Skovsboll@gmail.com

14 meninger om “Fototur Syddjurs – Kirkekunst og -arkitektur

Skriv et svar