Forårstur. Aflyst – Aflyst

Indlæser kort...

Dato/klokkeslæt:
søndag d. 15-05-22 kl. 10:00 - 14:00
Tilføj til kalender iCal

Lokation:
Slåen sø

Kategori:

Tilmeldinger: 4
Ledige pladser: 96


AFLYST – AFLYST – AFLYST

Håber nogen  sammen med mig har lyst, at gå en tur om Danmarks reneste sø, hvor vi samtidig tager billeder af den smukke natur som er der.

Jeg foreslår vi tager en klapsammen rugbrød og en flaske vand med, som vi kan indtage når vi bliver sultne, der er ikke borde og bænke, så tag en siddeunderlag med, hvis man vil være fri for at sidde i en myretue.

I tilfælde  af manglende tilslutning = under 10 Pers , bliver turen aflyst.

også i tilfælde af regn aflyses turen

Vi mødes ved P pladsen på Svejbæk vej

Slåensø
Slåensø

Slåensø
Overblik
Land Danmark
Kommuner Silkeborg Kommune
Afløb Millingbæk
Maks. dybde 12 m

Slåensø er en beliggende umiddelbart syd for Borresø i Silkeborg Sønderskov og regnes normalt til Silkeborgsøerne, skønt den kun er forbundet til Borre Sø af et afløb ved Millingbæk. Søen er opstemmet cirka 2 meter, for tidligere at kunne udnytte vandkraften, der har drevet både en benmølle, et savværk og en træskofabrik ved udløbet til Millingbæk.

Slåensø er ca. 1 km i vest-østlig retning og ca. 275 m på det bredeste sted i nord-sydlig retning. Den har kun tilløb af vand fra en række okkerholdige kilder på sydsiden, og ved deres udløb kan man flere steder se sumpagtige røde aflejringer. Med det begrænsede vandtilløb har søen meget rent vand. Kilderne har i øvrigt været med til at give søen sit navn. Oprindeligt hed den Slaugen Sø, hvor “Slaugen” stammer fra det oldnordiske “Slagna”, der betyder “springe”.

Søen ligger i et meget kuperet terræn, og søen når en dybde af op til 12 meter. Den er et yndet udflugtsmål med Kongestolen (82 m højt) umiddelbart syd for Slåensø, hvorfra der er en fin udsigt mod nord over søen samt Borresø. Der er ligeledes en god vandresti rundt om hele søen og en parkeringsplads ved vejen få hundrede meter fra søens østlige ende.

Sammen med Grane Langsø er Slåensø ifølge programmet Detektor Danmarks reneste sø bedømt på vandets klarhed samt indholder af fosfor og planteplankton.[1

 

Hvem deltager i dette arrangement

  • Ellen Mikkelsen
  • Anton Horten
  • Jens Stokholm Graugaard
  • Bent Ovesen

Tilmeldinger er LUKKET til denne aktivitet.

Arrangementsansvarlig:


Ellen Mikkelsen  Ellen Mikkelsen

Udgivet i Klubaften.

En kommentar

Skriv et svar