Afsnit 20: “Køb brugt eller ej ?”

 

Så er der et nyt afsnit af ISO8000 Podcast, og vi snakker bl.a om køb af brugt udstyr, er det godt eller skidt og hvad skal man passe på, og tjekke, før betaling ?

Vi runder også fede tips til sommerfotografering med det kamera du altid har på dig !

Og, så har Henrik et essentielt spørgsmål der har naget ham længe.

Som altid slutter vi af med en håndfuld tips og tricks, vi selv synes er fede.

Husk, at du kan altid se de billeder vi snakker om på: https://www.iso8000.dkpodcast/

Del gerne dine billeder med os – vi ville elske at snakke om de billeder vi måtte modtage !

Husk også, vi modtager meget gerne kommentarer, spørgsmål, ris og ros på: podcast@iso8000.dk

***********************************************

Noter til nogle af de emner vi snakker i dette afsnit

YouTube’ere vi snakker om:

* Jordi Koalitic: https://www.youtube.com/user/redfivestudios/videos  
 
Lars’ billeder
 

Henrik’s billeder

 
 
 

 

 

____________________________________________________________________________________________________________

I kommende afsnit vil vi have faste emner som fx.:

* Udstyr/software købt eller prøvet siden sidst * Hvad vi glæder os til at fotografere i den kommende tid * Denne måneds bedste billede – synes vi selv * Input fra jer

_____________________________________________________________________________________________________________

Du kan også lytte til & downloade podcasten her (MP3 fil) Blubrry, StitcheriTunes og Spotify

TIPS

Via app’s til din smartphone som fx Stitcher, Pocket Casts og Apple’s Podcasts har du også adgang til  alle afsnit – de opdateres nemlig automatisk!

_____________________________________________________________________________________________________________

Skriv til os podcast@iso8000.dk

Web Admin

Web Admin

Jeg er en administrator-bruger, som opretter diverse ting på ISO8000-hjemmesiden.

6 thoughts on “Afsnit 20: “Køb brugt eller ej ?”

 • Michael Trebbien Christensen
  20. juni 2020 kl. 19:01
  Permalink

  Tak for endnu en god podcast med masser af tips og inspiration. Godt at høre fra jer igen 🙂 I forbindelse med opstart hører man en ringetone (Skype?) og både ved forrige podcast og denne gang troede jeg at nogen ringede til mig og begyndte lidt febrilsk at skifte vinduer på min telefon for at “få fat” i Messenger. 3. gang ryger jeg altså ikke på den 😉
  En lille kommentar til at købe brugt. Sjovt hvordan vi kan have forskellige indgange til det. Det meste af mit udstyr er brugt. Pt. har jeg 5 kamerahuse og 4 er købt brugt. Rigtig meget forskelligt udstyr har været igennem mine hænder og ved at købe brugt synes jeg at jeg har kunne tillade mig den slags udskiftninger. På den ene side har mine præferencer været skiftende og på den anden side har jeg fx på objektivsiden prøvet en del for at finde ud af hvad jeg gerne vil have. Jeg har følt at jeg havde styr nok på at undersøge udstyret og jeg har aldrig brændt fingrene. Men jeg har da oplevet at gå igen efter at have set på udstyr. Eksempelvis havde jeg en Nikon i hånden for nyligt som viste sig at have en fæl ridse i sensoren som dog ikke kunne ses med det blotte øje. I talte også om at købe på distancen og det har jeg aldrig brudt mig om. Derfor har jeg købt lokalt eller på ture til København med arbejdet. Har dog købt en del brugt på Ebay men der får jeg trygheden ved de ratings sælger har fået og ved Paypals køberbeskyttelse. Jeg har indtil for nyligt troede det var en eksklusiv Ebay/Paypal ting, men det at det også virker ifm. DBA åbner nogle muligheder.

 • Jens Rohde
  20. juni 2020 kl. 20:40
  Permalink

  Velkommen tilbage. Godt nok vildt med din nye hjerteklap, Henrik.

  Jeg er også en af dem, der regelmæssigt køber brugt. Både kamerahus, objektiver og tilbehør. Jeg er endnu aldrig blevet snydt. Ligesom Michael foretrækker jeg at mødes “in person” når udstyr og penge skal udveksles. Men handler pr. post har også forekommet.
  Jeg handler aldrig med folk, der ikke er NemID certificeret på DBA, og jeg prøver selvfølgelig generelt at vurdere, om jeg synes der er et passende forhold mellem pris og det udbudte, samt om sælgeren kan svare fornuftigt på spørgsmål.

  Endelig kan man jo også overveje at købe brugt hos sin fotohandler. F.eks. Photografica ovre i København. Der købte jeg mit seneste kamerahus. Lidt dyrere end på dba.dk, til gengæld giver de et års garanti, og jeg ved at grejet er blevet tjekket grundigt. Ved at der er en del andre fotohandlere, der har lign. tilbud på deres webshop.

  I forhold til AI redigering, så er jeg helt enig med Lars i, at der vil komme mere og mere “computational photograhy” som amerikanerne kalder det. Altså at f.eks. en mobil kan lave mere og mere imponerende redigering automatisk. Det ses jo allerede, med f.eks. falsk bokeh på både iPhone og Android telefoner.
  Jeg håber dog, at vi nørder fortsat vil have mulighed for at pille. For jeg synes helt klart at en del af fornøjelser er at skabe billedet selv helt fra bunden.

  Endelig har jeg en kommentar til at skyde i JPG. Jeg er en af dem, der i højere og højere grad skyder JPG (jeg skyder både RAW og JPG, men bruger i 95% af tilfældende kun JPG’en). Det hjælper uden tvivl, at mit Fujifilm laver nogle lækre JPG’er. Men det betyder nu ikke, at jeg ikke redigerer mine billeder. Det er selvfølgelig ikke de helt store udskejelser jeg kaster mig ud i, men ofte cropper jeg f.eks. i 7:5, hvilket mit kamera ikke kan klare, og der kan sagtens blive justeret lidt ekstra på kontrast, farvemætning, skygger, clarity og måske en lille vignet.

  Og så lige et lille PS til Michael: DBA er ejet af EBay og ligeså er Paypal, så det er ikke så underligt, at der er en del services omkring betaling, der går igen på begge sites.

 • Michael Trebbien Christensen
  21. juni 2020 kl. 12:41
  Permalink

  He he Jens. DBA har det ikke fra fremmede, men jeg mener faktisk også man kan få køberbeskyttelse selvom man handler udenfor DBA. Jeg glemte at kommentere det med støjfri “registreringsbilleder” fra mobil. Jeg tror det handler om at støjreduktion er optimeret til mobilens lille skærm og at producenterne bruger mange ressourcer på softwareudvilingen her. Hvad kaldte I det? computational photography? eller AI billedbehandling…. Som Lars også er inde på så vil mobilens kvalitet falde til jorden når den sammenlignes med en FF sensor på en computerskærm. Og hvis man nørder med skyderne i PS vil kameraet atid vinde. 24mpx fra en FF sensor vil (indtil videre) være bedre en 24mpx på en mikrobittelille sensor.
  Og mens vi er ved mobilen så bliver det aldrig et kamera for mig. Heller ikke på ferier, men det var nogle super fif fra Lars. Køb istedet et kamera med en nogenlunde stor sensor og noget der er ergonomisk. Jeg har lige købt et brugt Panasonic M43 hus. 110 kr. 1 år gammelt og pænt større end en Sony RX100. Og så kan jeg sætte nogle fremragende optikker på. 5 x billedstabilisator så man ikke behøver 1/200 til rødvinsstemningen Henrik 🙂 Jeg beder bare folk om at sidde stille. Ligesom man gjorde i de meget gamle dage når man var hos fotografen.

Skriv et svar