Afsnit 16: “Hængende i et reb – under en helikopter …”

Så er vi nået til årets sidste afsnit, og vi forkæler jer og os selv med lidt ekstra tid – ja, det er næsten et dobbelt-afsnit denne gang.
Lyt med når vi bl.a. har Daniel Lassen i studiet der fortæller om sit spændende foto-projekt i forsvaret, og om det at fotografere i de arktiske egne.
Vil du se endu flere af Daniels billeder kan du også se hans hjemmeside på dlphoto.dk og på hans Instagram profil: “daniel.lassen” !

Derudover, så vender vi lige det med at dele billeder på diverse sociale medier, hvorfor, hvordan og hvornår gør vi det, og hvad skal man huske i dén anledning.
Link til god artikel om billede størrelser på sociale medier.

Og, nå ja, – så kommer der selvfølgelig en række nyttige tips – lige fra hoften !
Og, Lars har købt noget rigtig smart grej …. lyt med og find ud hvad det er 🙂


Del gerne dine billeder med os – vi ville elske at snakke om de billeder vi måtte modtage !
Husk, også – vi modtager meget gerne kommentarer, spørgsmål, ris og ros på: podcast@iso8000.dk

Topbillede: Daniel Lassen


GLÆDELIG JUL og GODT NYTÅR !


Lars billeder
 
 

Henrik’s billeder

 
Daniel Lassen’s lækre billeder:

 

 

____________________________________________________________________________________________________________

I kommende afsnit vil vi have faste emner som fx.:

* Udstyr/software købt eller prøvet siden sidst * Hvad vi glæder os til at fotografere i den kommende tid * Denne måneds bedste billede – synes vi selv * Input fra jer

_____________________________________________________________________________________________________________

Du kan også lytte til & downloade podcasten her (MP3 fil) Blubrry, StitcheriTunes og Spotify

TIPS

Via app’s til din smartphone som fx Stitcher, Pocket Casts og Apple’s Podcasts har du også adgang til  alle afsnit – de opdateres nemlig automatisk!

_____________________________________________________________________________________________________________

Skriv til os podcast@iso8000.dk

Web Admin

Web Admin

Jeg er en administrator-bruger, som opretter diverse ting på ISO8000-hjemmesiden.

15 meninger om “Afsnit 16: “Hængende i et reb – under en helikopter …”

 • Jens Stokholm Graugaard
  20. december 2019 kl. 18:10
  Permalink

  De er flotte de billeder, især dem med Nordlyset!

  Jeg var i august og september oppe hvor man kan se nordlyset. Og jeg havde virkelig håbet at få det at se, for det har jeg altid gerne ville opleve … men det kom først en uge efter jeg var rejst hjem. “Telle est la vie” engang imellem 🙁

 • Michael Trebbien Christensen
  26. december 2019 kl. 16:37
  Permalink

  Endnu en rigtig god podcast fra jer. Det er tit jeg har tænkt, at jeg lige ville få kommenteret her i trådene, men det er ikke blevet til noget. Så nu en lille opsamling 🙂 Jeg hører alle jeres podcasts med ujævne mellemrum så det kan ske, at jeg tager 2 i træk. Jeg synes I gør det rigtig rigtig godt. I supplerer eller kompletterer hinanden rigtig godt. Henrik med tempo og spontane indslag og Lars med sin ro hvor man tænker at I nok skal få samlet op på de ting, I får startet op. Det er afslappende, behageligt og interessant at lytte til jer. Jeg synes også I er gode til at finde på nye emner og tænke så bredt, at alle kan blive inspireret.
  Selv har jeg tænkt en del over det med at slette RAW filer. Først blev der helt vendt op og ned på min forestillingsverden og jeg tænkte at det kommer jeg aldrig til at gøre. Nu er jeg imidlertid der hvor jeg har brugt Henriks input til at tænke i dels at få gjort mine billeder færdige (for hvis de er det – hvad skal vi så egentlig med RAW filen?), dels tænke i om billederne skal være tilgængelige for andre mennesker (RAW er et nørd format og dermed utilgængeligt for andre). Lige nu vender det op og ned på arkiveringen af mine filer – en proces der var startet allerede, fordi jeg er gået over til Mac. Jeg vil gerne fortælle noget om det i en tråd i forum på et tidspunkt.
  Et åbent spørgsmål vil jeg dog stille nu: forestil dig, at du fra den ene dag til den anden, pludselig ikke er her mere – hvad sker der så med dine billeder? Har det nogen betydning hvad der sker med dine billeder?

 • Henrik Sørensen
  26. december 2019 kl. 18:45
  Permalink

  Tak for de pæne ord Michael og dejligt at du lytter til vores podcast 🙂 Vi synes også selv formatet holder, indtil videre, og agter at fortsætte i dén facon – indtil noget hyt åbenbarer sig. Vi kan også se på lyttertallene (læs: downloads) at vi har et stigende antal lyttere, og det er rigtig dejligt.

  Ang. dét med RAW filer, ja, det ér jo en smagssag (.. kan man egentlig sige det om filer..?.:-) men professionelt gemmer jeg alt …. og jeg mener alt, også alle fejlskuddene, stort som småt. Ved aldrig hvornår jeg får brug at fortsætte redigering og eller bluve spurgt om en anden version. Til det formål bruger jeg OneDrive (har en windows maskine på jobbet …….. Mac var desværre ikke økonomi til !!)
  Som privat person, ja, der vil lytterne jo vide at jeg sletter RAW filerne efter jeg har udvalgt, redigeret og eksporteret til jpg versioner.
  Fsva de jobs jeg har som freelance fotograf, der gemmer jeg raw filerne i ca. 3 mdr fra optagelse, i en midlertidig mappe på Dropbox, og derefter ryger de faktisk også. Har aldrig oplevet at blive spurgt efter dem, og har aldrig haft brug for dem.
  Det nærmeste jeg er kommet er hvor en kunde beder om en sort/hvid konvertering af et eller flere billeder, og dét behøver jeg ikke raw filerne til jo 🙂

  Ang. det med mine billeder hvis jeg pludselig forsvandt – et rigtig godt spørgsmål egentlig. Tror at en del af mine billeder vil leve videre pga fx delingen på Facebook og Instagram og ikke mindst de Stock billederne jeg stadig laver regelmæssigt – så har jeg da sat et lille aftryk i denne verden 🙂

 • Jens Rohde
  26. december 2019 kl. 22:22
  Permalink

  Helt enig med Michaels tanker om podcasten. Den lytter jeg også til med stor fornøjelse. I hvert fald når jeg ikke selv sidder og kloger mig 😜

  Og Michaels spørgsmål: jeg er ret sikker på, at billederne i det store og hele forsvinder med mig. Og da de først og fremmest er taget for min skyld, så er det helt OK.
  Men et spændende emne, der måske kunne finde vej til podcasten?

 • Michael Trebbien Christensen
  27. december 2019 kl. 11:03
  Permalink

  Jeg synes din differentiering ift. hvad du gemmer giver god mening Henrik. Før ville jeg slå korsets tegn ved tanken om at slette rawfiler, men jeg har skiftet mening.
  Jens, du har fat i det jeg tænker på. Hvis billederne er taget til ens egen glæde så skal det være raw. Netop de billeder er jeg ved at finde i min egen samling og heldigvis har jeg mærket dem med stjerne rating. Det der optager mig er at jeg har et hav af familiebilleder og jeg synes det er problematisk at de lever et “skjult eller hemmeligt” liv som rawfiler som kun jeg kan se i et nørded redigeringsprogram. Derfor skal de konverteres til jpg og slideshows som jeg deler med familien i en eller anden cloudløsning. Indtil videre Dropbox. Derefter bliver raw og jpeg’s slettet for det endelige produkt er PDF slideshowet!

  Jeg er igang og det har allerede givet anledning til en masse glade reaktioner fra min hustru og voksne børn. Jeg kender jo billederne for jeg har siddet med næsen i Lightroom, men de kender kun de få der er blevet printet til væggen og køleskabet. Det handler om at gøre fotoarbejdet færdigt og det er det du har inspireret mig til Henrik 🙂

 • Henrik Sørensen
  27. december 2019 kl. 11:12
  Permalink

  Godt at høre Michael 🙂
  Selv er jeg sådan indrettet at jeg er ret stringent med at få gjort enhver optagelse færdig, forstået sådan at jeg aldrig ubehandlede billederne liggende på hverken computer eller sd kort. Så, når jeg jeg har taget billeder, så udvælger jeg ret hurtigt de raw filer jeg arbejder med, billedbehandler og konverterer til jpg – og så sletter jeg raw filerne.
  Delingen med familien og venner sker via Google Photos, til kunder via Dropbox.

  Og, herhjemme i det lille hus ryger der regelmæsssigt billeder i Apple’s cloud, som så kører som pausebilleder på Apple TV, så der vises billederne regelmæssigt 🙂

 • Jens Rohde
  27. december 2019 kl. 13:27
  Permalink

  Jeg har gjort det til en vane at eksportere alle “selects” til JPG, så de ligger i mit Google drive. Billeder fra ferier mv. ender i Google Photos og bliver delt med dem, det er relevant. Så på den vis er der noget, der vil leve videre i en eller anden grad.
  Men måske vi bare skulle tage billeder i JPG 🤪

 • Michael Trebbien Christensen
  27. december 2019 kl. 17:42
  Permalink

  He-he hør en Fujifilm mand 😉 Velvia?

  Jeg kunne overveje Google Photos og JPG istedet for PDF slideshows. Gad egentlig vide hvad folk i klubben gør når de deler. Jeg har en ide om at der i private cirkler kun bliver delt lidt. Det er Facebook der sidder på det meste.

 • Jens Rohde
  2. januar 2020 kl. 20:00
  Permalink

  Næh, jeg mente faktisk Google Drive 🙂 – Det kunne lige så godt være Dropbox eller OneDrive. Det er bare et sted at smide dem, så jeg altid kan få fat i dem

 • Jens Rohde
  4. januar 2020 kl. 0:05
  Permalink

  Fordi jeg ikke kan tage backup af ting, der ligger i Google Photos. Og mine selects vil jeg sjovt nok gerne have en (faktisk to) backups af.

Skriv et svar